Barbora & Noor van Basisschool Onder de Bogen winnen de wedstrijd Ontwerp het Kinderboekenspel met spel Gozert

Gepubliceerd

10 november 2023

Bron

Stichting Speelgoed Nederland

Tijdens het 3de Nederlandse Speelgoed Gala werd de winnaar bekend gemaakt van het Kinderboekenspel 2023.

 

Basisscholen uit heel Nederland toonden de afgelopen maanden hun creatieve talenten door deel te nemen aan deze wedstrijd georganiseerd door de Verkiezing Speelgoed van het Jaar en de Stichting CPNB met de Kinderboekenweek.

Lezen en spelen zijn belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen en dankzij de samenwerking worden kinderen gestimuleerd te lezen, creatief te denken en bezig te zijn. De opdracht voor de kinderen tot en met groep 8 was om een spel te ontwerpen op basis van hun favoriete kinderboek.

De 6-koppige jury had tijdens het Speelgoed Festival in de Jaarbeurs in Utrecht de uitdagende taak om uit een indrukwekkende reeks Kinderspel ontwerpen 3 finalisten te kiezen. De kinderen hadden énorm hun best gedaan om hun spel idee te pitchen, waardoor deze keuze des te moeilijker was. Na zorgvuldige overweging heeft de jury Lula & Dagmar met hun spel De Magische Map, Barbora & Noor met Gozert en Sjors & Tijn met Julius Zebra tot finalisten uitgeroepen.

 

Kinderboekenspel pitch tijdens het Speelgoed Festival in de Jaarbeurs
Kinderboekenspel pitch tijdens het Speelgoed Festival in de Jaarbeurs

Dapper stonden onze jonge finalisten op het podium tijdens het Speelgoed Gala in de Leidse Stadsgehoorzaal en hoorden jurylid Sjaak Griffioen het spel Gozert van Barbora & Noor van Basisschool Onder de Bogen tot winnaar uitroepen. “Wat is er goed gewerkt door de kinderen, echt fantastisch. Belangrijk was hoe het gekozen kinderboek is gebruikt in het spel verhaal. Daarnaast originaliteit en natuurlijk spelverloop; hoe gaan de beurten, is het logisch, hoe loopt het spel. De toepassing van het boek was onze focus. Het was echt een feest om te jureren. Ook de anderen spelontwerpen die niet gewonnen hebben waren opvallend goed”, aldus Sjaak Griffioen.

Finalisten Kinderboekenspel 2023
Finalisten Kinderboekenspel 2023

Barbora & Noor hebben een pallet -zo’n enorm houten plateau- aan Speelgoed van het Jaar 2023 speelgoed gewonnen voor hun school. Zo’n 50 stuks Goed Speelgoed wat veilig is en getest, origineel en geen namaak, optimaal plezier biedend en zo duurzaam mogelijk wordt bij Basisschool Onder de Bogen afgeleverd.

Winnaar Kinderboekenspel 2023 KBS Onder de Bogen
Winnaar Kinderboekenspel 2023 KBS Onder de Bogen

Een droom gaat uitkomen voor de winnaars, want het spel Gozert wordt echt gemaakt!

De wedstrijd Ontwerp het Kinderboekenspel was een groot succes en benadrukte het belang van lezen en spelen wat o zo belangrijk is voor de (taal)ontwikkeling van kinderen. Het maakt ze slimmer, creatiever en het bevordert de sociale ontwikkeling.

Dank gaat uit naar alle jonge deelnemers, de ouders, de begeleiders en de leerkrachten voor hun ondersteuning, betrokkenheid en enthousiasme. Tot volgend jaar!

Het jeugdjournaal was er bij tijdens de pitch ochtend bij het Speelgoed Festival in de Jaarbeurs en heeft er een prachtig verslag van gemaakt. Klik HIER om het te bekijken.

Jeugdjournaal Kinderboekenspel 2023
Jeugdjournaal Kinderboekenspel 2023