Unieke wedstrijd: Kinderen ontwerpen speelgoed

Gepubliceerd

26 april 2022

Bron

Stichting Speelgoed Nederland
Super populaire spellen als Monopoly, puzzels en Pokémon zijn allemaal door iemand thuis bedacht, zoals zoveel andere bekende speelgoedartikelen.

Het coole schoolproject ‘Kinderen Ontwerpen Speelgoed’ geeft de mogelijkheid aan alle kids in Nederland om ook speelgoed te ontwerpen.

Scholen kunnen zich nu aanmelden via www.ontwerpspeelgoed.nl en kunnen tot eind juni hun ontwerp(en) opsturen. Dit kan met een echt prototype maar ook met een videopresentatie met uitleg van het ontwerp door de bedenkers en makers. Uit alle inzendingen, waarbij zowel het prototype als de presentatie worden beoordeeld, worden de beste vijf gekozen door de vakjury van de verkiezing. Uit deze selectie inzendingen wordt de uiteindelijke winnaar gekozen door de zes partners van de wedstrijd: @legonetherlands_official, @asmodeenl, @identitygames, @bigontoyinnovation, @lobbesnl, @ad_nl en @kidsweeknl. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens het tweede Nederlandse Speelgoed Gala in november en wint diverse mooie prijzen, waaronder heel veel speelgoed én een bezoek van professionals die, op basis van het programma van Kidsweek, les zullen geven over speelgoed.

Tevens bestaat de kans dat het idee echt geproduceerd gaat worden.
Belandt jouw speelgoedidee in de winkel? Hoe vet is dat?
Winkels in Nederland werken mee om deze droom waar te maken.

Heeft jouw kind zich al ingeschreven met haar/zijn school?
De eerste 50 aanmeldingen ontvangen het spel MaXimaal, bedacht door de 8-jarige Maxim die hier vorig jaar de Speelgoed van het Jaar prijs mee won.