Speelgoed van het Jaar partner komende Kinderboekenweek

Gepubliceerd

20 juni 2023

Bron

Stichting Speelgoed Nederland

Stichting CPNB en Speelgoed van het Jaar hebben een partnership getekend om samen te werken rondom de komende Kinderboekenweek.

 

logos CPNB Kinderboekenweek en Speelgoed van het Jaar

Stichting CPNB en Speelgoed van het Jaar hebben een partnership getekend om samen te werken rondom de komende Kinderboekenweek. Lezen en spelen zijn belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen en dankzij de samenwerking worden kinderen gestimuleerd te lezen en creatief te denken en bezig te zijn. Het belangrijkste onderdeel van de samenwerking is de wedstrijd voor basisschoolleerlingen om een spel te ontwerpen rondom hun favoriete kinderboek.

Emile Kalis van Speelgoed van het Jaar: ‘Het is uniek dat Speelgoed van het Jaar kan samenwerken met de Kinderboekenweek. Lezen en spelen vormen de basis voor de ontwikkeling van ieder kind. Samen zetten we ons in voor wat voor ieder kind in Nederland belangrijk is.’

Eveline Aendekerk, directeur Stichting CPNB: ‘Wat geweldig dat kinderen voor deze wedstrijd actief en creatief aan de slag gaan met het verhaal en de karakters van hun favoriete boek om zo hun eigen spel te ontwerpen. We zijn blij dat we met Speelgoed van het Jaar deze extra dimensie toevoegen aan de Kinderboekenweek en zo nog meer kunnen inzetten op het vergroten van leesplezier.

Ontwerpwedstrijd voor Kinderboekenspel

Via de lespakketten van de Kinderboekenweek worden basisschoolleerlingen in Nederland opgeroepen om mee te doen met de ontwerpwedstrijd voor hét Kinderboekenspel, een eigen spel gebaseerd op een favoriet kinderboek. Ieder kind en iedere klas kan meedoen. De genomineerde ontwikkelaars komen op 4 november naar het Speelgoed Festival in de Jaarbeurs voor de grote finale. Hier kiezen professionele spellenexperts van Nederland de grote winnaar. Het spelidee van deze winnaar wordt door een speelgoedbedrijf ontwikkeld en uitgegeven. Voor aanmelden en het laatste Kinderboekenspel nieuws ga je naar Kinderboekenspel.nl

Kinderboekenweek

De Kinderboekenweek vindt dit jaar plaats van 4 t/m 15 oktober en heeft als thema ‘Bij mij thuis’. Sanne Rooseboom schrijft het Kinderboekenweekgeschenk en Yvonne Jagtenberg maakt het Prentenboek van het Kinderboekenweek.

Kinderboeken geschenk 2023

———-

Neem voor meer informatie en verzoeken contact op met:

Stichting CPNB, afdeling publiciteit, Rozemarijn Visser

r.visser@cpnb.nl / 06 8286 0756

Speelgoed van het Jaar, marketing & communicatie, Emile Kalis

emile@speelgoedvanhetjaar.nl  / 06 5475 6403

Speelgoed van het Jaar

De eerste Verkiezing Speelgoed van het Jaar dateert uit 1974. De huidige opzet bestaat uit twaalf categorieën waarbinnen winnaars worden gekozen. Tijdens de Speelgoedweek van 14 tot 29 oktober besteden winkels meer aandacht aan het winnende speelgoed. De Verkiezing staat voor ‘Goed Speelgoed’. Dat is veilig om mee te spelen, origineel, geen namaak, kwalitatief, zo duurzaam mogelijk en inclusief; iedereen speelt mee! Op 4 en 5 november vindt in de Jaarbeurs het Speelgoed Festival plaats, met als prominent gezicht het Spellenspektakel.

Stichting CPNB

Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek zet de lezer centraal en wil het leven van mensen verrijken door ze meer boeken te laten lezen. Een boek kan zoveel doen: taal en geletterdheid maken het verschil in de ontwikkeling van mensen, boeken zorgen voor verrijking en verdieping, verhalen bieden ontspanning en ontsnapping. En natuurlijk is een boek een mooi cadeau met grote meerwaarde. Om zoveel mogelijk mensen in aanraking te laten komen met het boek en een gang naar boekhandel en bibliotheek te stimuleren initieert CPNB diverse campagnes en activiteiten. Dit gebeurt samen met Hebban.nl: de grootste lezerscommunity van Nederland die sinds 2021 onderdeel van de CPNB is. CPNB werkt altijd vanuit het collectief van boekhandels, bibliotheken en uitgeverijen. Bekende merken van Stichting CPNB zijn De Nationale Voorleesdagen, Boekenweek, Zomerlezen, Boekenweek voor Jongeren, Kinderboekenweek, Nederland Leest en Hebban.nl.

 

Beeld Emile Kalis & Eveline Aendekerk: Pink Pepper Content