De Nostalgische 50

Periode

1 mei 2024 t/m 31 augustus 2024

DE NOSTALGISCHE 50

De afgelopen 50 jaar is er uniek speelgoed ontwikkeld en op de markt gebracht.
Wat zijn nu de ‘Evergreens’ die iedereen zich nog kan herinneren?

De lijst van de Speelgoed van het Jaar winnaars, staat bol van ‘Evergreens’. In 50 jaar tijd hebben inmiddels legendarische speelgoedproducten de Speelgoed van het Jaar Verkiezing gewonnen. We nemen je mee terug in de tijd. Ken jij deze speelgoed producten nog?

Afbeelding header: Spaarnestad Photo

Ga mee terug in de tijd

• Een reis door de Benelux  | van Otto Maier, oprichter van Ravensburger in 1883
• Het legendarische Loco | van Jacob Dijkstra, beiden winnaars in 1974

• Duplo | speciaal ontwikkeld voor peuters en kleuters door het iconische merk LEGO
• Ministeck | van Otto Simon, beiden winnaars in 1975

Herinner jij je deze nog nog nog nog nog ……


Het beste artikel ooit

Alle speelgoed bedrijven mogen hun meest iconische speelgoed naar ons op sturen. Met deze iconische speelgoed artikelen gaan we een eenmalige unieke tentoonstelling inrichten die je kan bewonderen tijdens het Speelgoed Festival in november in de Jaarbeurs, tijdens het Spellenspektakel op 9 en 10 november.

Het publiek mag stemmen op hun absolute favoriete iconische speelgoedartikel van de afgelopen 50 jaar.

In het oktobernummer van Speelgoed & Hobby verschijnt een extra uitgave met een prachtig overzicht van 50 jaar speelgoed. Van dit overzicht maken wij een digitale versie met video. De digitale versie wordt verspreid onder basisscholen om kinderen te inspireren hun spreekbeurt over speelgoed te houden.


Doe mee!

Zowel aanmelden als winnen is volledig gratis. Dus speelgoedbedrijven schrijf jullie Evergreen, het beste artikel ooit, het speelgoed dat de wereld veranderde, nú in en doe mee!
Schrijf een korte toelichting waarom juist dit artikel in het overzicht moet komen van de meest iconische speelgoed artikelen van de afgelopen 50 jaar. Voorwaarde is dat het artikel ooit verkocht is geweest in Nederland en/of België. Alles vanaf 1974 tot nu mag meedoen. Wij begrijpen welke unieke waarde een exemplaar kan hebben. In goed overleg stellen wij de artikelen met uiterste voorzichtigheid ten toon. Aanlever specificaties ontvang je na aanmelding.